Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Група "Остава" празнува рожден ден в края на лятото

| обновено на 30.08.23 в 13:32
Снимка: Facebook/ostava

Повече от 10 години група "Остава" празнува рождения си ден в края на лятото с концерт в клуб "Маймунарника" в София. Тази година превърналото се в традиция събитие е на 30 август и ще включва както техни хитове, любими на няколко поколения, така и песни от последния им албум "Кислород". Преди "Остава" на сцената ще видим и чуем Hug or Handshake – една от най-обещаващите млади алтернативни групи – с песни от дебютния ѝ албум.

Ето какво си спомня Георги Георгиев – китарист и основен автор на музиката на Остава – за първия концерт на групата в "Маймунарника":

"Беше на 20-годишнината ни и решихме да направим за първи път там концерт, беше страшно вълнуващо. Имахме много тежък момент помежду си и въобще като банда. Моят спомен е такъв: отивайки за концерта, видях една изключително дълга опашка. Хората чакаха за билети, беше невероятно и това обърна всичко. И тогава вече решихме да правим и "Океан", и така нататък. Много хубави емоции са свързани с този концерт, надявам се и на хората – знам, че има доста хора, които харесват "Остава" и чакат концерта в края на лятото на открита сцена в София в парка – мисля, че става много хубаво."

За 32 две години момчетата от "Остава" доказаха името си, като трайно останаха и завоюваха своето място в съвременната българска музика. Отначало силно повлияни от бритпопа в края на ХХ век, те развиха свой отличителен стил, който им донесе редица награди и най-вече любовта на широк кръг почитатели. Ако сте сред тях, вероятно вече сте готови да пеете с музикантите тази вечер в "Маймунарника" някои от най-емблематичните им песни, както и най-новите от албума "Кислород", с който "Остава" ни зарадваха миналата година. От групата издадоха, че следващият им сингъл от този албум ще бъде "Сателит".


Още от категорията

"София квартет" разкрива магията на класическата музика за деца

Най-старият струнен квартет на Софийската филхармония – "София квартет" – отново се обръща към детската аудитория. Този път с желанието да ги запознае с емблематични композитори на 20-ти век. В рамките на проекта "Концерти с дрескод за..

публикувано на 03.12.23 в 11:15

С "Дишам" Дара Екимова започва работа по нов албум

Младата Дара Екимова представя "Дишам"– това е заглавието на първия сингъл към предстоящия албум на певицата. Тя създава "Дишам"с румънския продуцент  Cristian Pistol (Mr. Gun). Песента носи специално послание и не случайно излезе в..

публикувано на 01.12.23 в 10:15
Дария Стоянова

Българче е част от балканско трио в детския песенен фестивал "Златна монета" в Болоня

От 1 до 3 декември ще се проведе 66-ото издание на един от най-популярните музикални детски фестивали – Zecchino d’oro ("Златна монета") в Болоня, Италия. В него участват деца от 5 до 12-годишна възраст, които с чистата си музика и присъствие ни..

публикувано на 30.11.23 в 11:55