Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света

Ева Великова
Снимка: личен архив

Ева Великова е първата българка, спуснала се по най-високия водопад в света – Анхел. Цялото приключение е отнело около 2 седмици през ноември преди година, но медиите съобщават за българката чак сега. 

Водопадът е с обща височина 1054 m, но тъй като има два пада, максималното непрекъснато падане на водата е 807 m. Разположен е на река Кереп, на територията на Венецуела. До самия водопад се стига по реката за 24 часа. Много често обаче ентусиазмът на туристите угасва, след като видят величествения Анхел забулен в гъсти облаци и изпарения. 


Родената в Бургас Ева Великова обаче не се плаши от предизвикателствата на природата, тъй като е свикнала от много малка да пътува до различни точки на света. След водопада Анхел, следващото вълнуващо приключение за българката  било пътуване с кемпер и група приятели до Свалбард в Исландия – най-северното населено място в света.

Снимки: личен архив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силсила Махбуб

Отношението към бежанците от Близкия изток се нуждае от промяна

Животът на милиони хора по света, които живеят в низ от житейски предизвикателства – война, глад, бедност, изглежда неразбираем за Западния свят, част от който е Европа и България. Затова и приемаме разказите за подобни човешки съдби по-скоро като..

публикувано на 06.02.24 в 11:25
Джулия Тони Стоянова

Как Джулия от Варна стана най-добрият комедиен продуцент в Чикаго

В началото на януари тази година една българка беше "коронясана" за "Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023" по време на Годишните награди за стендъп комици на чикагското списание "The Comedy Gazelle". "Благодаря на Чикаго, че гласува за мен...

публикувано на 02.02.24 в 11:05

Оксана и Иван Желяпови – баща и дъщеря с кауза да помагат на бесарабски българи в Молдова

Бесарабските българи са една от големите наши общности зад граница. Нещо повече – в брой единствен на вестник "Българска Бесарабия" от 1938 година е записано, че те са "неделима част от българската народна снага, от българската духовна и културна..

публикувано на 24.01.24 в 11:05