Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Български училища в Кипър отварят врати за новата учебна година

Снимка: Bulgarian School Nicosia

Две от 10-те български съботно-неделни училища в Кипър откриват днес новата учебна година. С водосвет и тържествена програма българското училище „Народни будители“ в град Паралимни в югоизточната част на острова отбелязва за 15-ти път първия учебен ден. Най-голямото българско училище на острова - училище „Никола Вапцаров“ в Никозия към Съюза на българите в Кипър, започва своята 10-та учебна година. Празничната програма за откриването й е подготвена заедно със студенти от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, които са били стажанти в училището през лятото. Двете училища ще отбележат юбилейните си годишнини с различни мероприятия до края на учебната година под егидата на посолството на България и на Община Паралимни.
Останалите български съботно-неделни училища ще посрещнат българчетата в клас в дните до 17 септември. Информацията е на кореспондентката на БНР в Кипър Бранислава Бобанац.

Още от категорията

Снимка: Българско неделно училище „Родна реч

Българите в Норвегия мечтаят за директна авиолиния София-Осло

Норвегия не е сред държавите, които привличат масово емигранти от България. Въпреки това обаче около 6000 са регистрираните в българското посолство в норвежката столица Осло български граждани. По-голямата част от сънародниците ни в Норвегия са заети..

публикувано на 28.11.23 в 14:00

Снежна буря остави без ток села с етнически българи в района на Болград

След снежната буря по Северното Причерноморие и Източна Украйна, без ток е украинският Болградски район, който е с най-компактното българско население в Украйна. Поледица, повалени дървета, прекъснати електропроводи – това са последствията от стихията в..

публикувано на 28.11.23 в 09:29

В район на Будапеща откриват мемориален знак на българските градинари

В Будапеща откриват и освещават паметна плоча в чест на българските градинари, живели и работили на територията на 11 район в града, съобщи във Фейсбук Българското републиканско самоуправление в унгарската столица. Честването е на 28 ноември, от 14:30 часа..

публикувано на 27.11.23 в 15:59