Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият звънец би за децата от българското училище “Канатица” във Веве

Снимка: kanatitza-art.ch

В град Веве, Швейцария, беше открита новата учебна година на българското училище “Канатица”. Официално приветствие към децата, техните учители и родители отправи Светлана Йорданова, първи секретар и завеждащ Консулска служба на българското посолство в Берн. Директорката Милена Бутиер “удари” първия звънец и по традиция първи прага на училището прекрачиха децата от подготвителна група и първокласниците, които започват своето пътешествие в света на науките. Те бяха посрещнати от своята учителка Стефка Добрикова, която с хляб, сол и мед ги въведе в класната стая. Всички ученици получиха своите учебници и помагала, които са безплатни за тях. Децата ще изучават български език и литература, история и география, култура и традиции. Те са разпределени в предучилищна група, първи, втори и трети клас, и учат по учебен план, изготвен според изискванията на българското Министерство на образованието. Училището функционира към Българо-швейцарската асоциация за разпространение и съхраняване на българския език, култура и традиции „Канатица“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Годишна конференция на АБУЧ` 2024

Българското образование зад граница дискутират преподаватели от училищата ни в чужбина

Всяко лято, по традиция, български учители отблизо и далеч се събират, за да отчетат какво са свършили, къде са срещнали проблеми, както и за да обменят опит и практика. Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски..

публикувано на 22.07.24 в 15:36

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

Българският патриарх Даниил се срещна с Асоциацията на българските училища в чужбина

Негово Светейшество Българският патриарх Даниил прие на 19 юли, в Синодалната палата, Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина, съобщи на сайта си Българската патриаршия.  Председателят на асоциацията Петя..

публикувано на 20.07.24 в 00:08