Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Първият звънец би за децата от българското училище “Канатица” във Веве

Снимка: kanatitza-art.ch

В град Веве, Швейцария, беше открита новата учебна година на българското училище “Канатица”. Официално приветствие към децата, техните учители и родители отправи Светлана Йорданова, първи секретар и завеждащ Консулска служба на българското посолство в Берн. Директорката Милена Бутиер “удари” първия звънец и по традиция първи прага на училището прекрачиха децата от подготвителна група и първокласниците, които започват своето пътешествие в света на науките. Те бяха посрещнати от своята учителка Стефка Добрикова, която с хляб, сол и мед ги въведе в класната стая. Всички ученици получиха своите учебници и помагала, които са безплатни за тях. Децата ще изучават български език и литература, история и география, култура и традиции. Те са разпределени в предучилищна група, първи, втори и трети клас, и учат по учебен план, изготвен според изискванията на българското Министерство на образованието. Училището функционира към Българо-швейцарската асоциация за разпространение и съхраняване на българския език, култура и традиции „Канатица“.

Още от категорията

Тридневен празник на българскта книга в Чикаго

Тридневен пазар на българската книга в Чикаго

Пазар, представящ най-новите български книги, ще се проведе в културен център „Магура“ в Чикаго, САЩ, от 8 до 10 декември. За първи път той ще продължи три последователни дни, съобщават във Фейсбук от Културния център. Български творци от целия свят..

публикувано на 08.12.23 в 14:46

Коледна работилница за българчета в Шанън, Ирландия

Коледна работилница организират за своите възпитаници в училище „Васил Левски“ в Шанън, Ирландия. Българското училище „Васил Левски” в ирландския град Шанън очаква своите ученици и родителите им на 10 декември, от 10:30 часа, местно време, на..

публикувано на 08.12.23 в 09:41

КС обяви за противоконституционно ограничението за гласуване с машини в чужбина

Конституционният съд обяви два от текстовете в Изборния кодекс за противоконституционни. И двата касаят гласуването с машини. Единият въвежда ограничение за гласуването с машини в секциите извън страната. Според отменения текст не може да се гласува с..

публикувано на 07.12.23 в 18:08