Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият звънец би за децата от българското училище “Канатица” във Веве

Снимка: kanatitza-art.ch

В град Веве, Швейцария, беше открита новата учебна година на българското училище “Канатица”. Официално приветствие към децата, техните учители и родители отправи Светлана Йорданова, първи секретар и завеждащ Консулска служба на българското посолство в Берн. Директорката Милена Бутиер “удари” първия звънец и по традиция първи прага на училището прекрачиха децата от подготвителна група и първокласниците, които започват своето пътешествие в света на науките. Те бяха посрещнати от своята учителка Стефка Добрикова, която с хляб, сол и мед ги въведе в класната стая. Всички ученици получиха своите учебници и помагала, които са безплатни за тях. Децата ще изучават български език и литература, история и география, култура и традиции. Те са разпределени в предучилищна група, първи, втори и трети клас, и учат по учебен план, изготвен според изискванията на българското Министерство на образованието. Училището функционира към Българо-швейцарската асоциация за разпространение и съхраняване на българския език, култура и традиции „Канатица“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българското неделно училище “АБВ” във Финландия открива новата учебна година

Новата учебна година в Българското неделно училище “АБВ” във Финландия се открива днес с тържество в двора на школото, съобщиха от образователното средище. Предвидена е кратка културна програма с приветствия и поздравителни адреси, последвана от..

публикувано на 25.08.24 в 11:44
Театрално студио

Театралното студио “Онгъл” в Болград приветства публиката с “Добре дошли у дома”

Българското театралното студио “Онгъл” в Болград, Украйна, ще пресъздаде интерактивния си спектакъл “Добре дошли у дома” на 25 август, когато градът ще отбележи 203-ата годишнина от основаването си. “ Интерактивният спектакъл разкрива културното..

публикувано на 24.08.24 в 17:20

Увеличават часовете по майчин език за етническите българи в Молдова

Етнически българи, посещаващи над 40 училища в Молдова, ще изучават още един час български език и литература през тази учебна година, предвижда програма на тамошното образователно министерство. Целта е сънародниците ни да усвоят добре литературния..

публикувано на 24.08.24 в 15:40