Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни хладно време, на най-високите върхове ще вали сняг

Снимка: БГНЕС

През нощта в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Във вторник над северозападните райони облачността ще се разкъса и намалее, а над останалите ще бъде по-често значителна. На много места в Южна и Източна България ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. На отделни места, главно в Родопите и югоизточните райони, явленията ще бъдат интензивни и ще има условия за градушки. Ще продължи да духа умерен, в източната част от страната временно силен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°.

Над планините ще бъде предимно облачно. На много места ще има валежи от дъжд, в Родопите - краткотрайни, временно интензивни с гръмотевични бури. По най-високите върхове на Рила и Пирин валежите ще бъдат от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12°, на 2000 м - около 7°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На много места ще има краткотрайни, по южното крайбрежие - временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 24°-27°, а на морската вода - около 26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Златният ни медалист Семен Новиков

Четири медала за България само за ден на Олимпиадата в Париж

Четири станаха медалите за България от олимпийските игри в Париж, при това – спечелени в рамките на една вечер. Първо,  Семен Новиков грабна титлата в категория до 87 килограма на класическата борба, след това Кимия Ализаде спечели бронзов медал в..

публикувано на 08.08.24 в 23:50
Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг. в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40