Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Православни богослужения на български език в Кьолн

Снимка: Българска Църковна Общност Кьолн-Бон

Православната ни църква в германския град Кьолн поставя началото на неделни богослужения на български език, два пъти мечно. На Фейсбук страницата на Българската църковна общност в Кьолн и Бон се съобщава, че първата литургия ще бъде отслужена на 10 септември, на адрес: Giesselstraße 5 - Marktkapelle St. Mariä Himmelfahrt.

Богослужението започва в 10:30 часа местно време, а непосредствено след него ще бъде отслужен и тържествен водосвет за благословение на новата църковна година и на започващите богослужения в гр. Кьолн, както и за благословение на започващата нова учебна година за учащите. 

В съобщението се отбелязва още, че храмът, в който ще се провеждат службите, е католически и църковната утвар, необходима за извършване на православната литургия и светите тайнства, трябва да бъде закупена със собствени средства.Част от църковната утвар вече е набавена, но за по-голямата част от нея са необходими и доброволни лични пожертвования на миряните от общността.

Още от категорията

На Андреевден в София се молиха за здравето на патриарх Неофит

На 30 ноември православната църква чества паметта на апостол Андрей Първозвани. Заедно с брат си Петър той е сред първите ученици призовани от Исус Христос край брега на Генисаретското езеро, да го последват и от рибари да станат „ловци на души“. След..

публикувано на 30.11.23 в 10:19

Патриарх Неофит е постъпил на лечение в болница

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе хоспитализиран във Военномедицинска академия заради белодробно заболяване. Това съобщиха от канцеларията на Светия Синод в интернет страницата на Българската православна църква. "Призоваваме клира и..

публикувано на 29.11.23 в 15:19

Протестни прояви в София по повод 104 години от Ньойския договор

В Дома на културата „Красно село“ в София организират протестно събрание „104 години Ньойски диктат“ . Уастниците  в протестното събрание могат да видят част от „забранените“ през тази година културни продукти, като книги и изложби, които не бяха..

публикувано на 28.11.23 в 07:05