Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Православни богослужения на български език в Кьолн

Снимка: Българска Църковна Общност Кьолн-Бон

Православната ни църква в германския град Кьолн поставя началото на неделни богослужения на български език, два пъти мечно. На Фейсбук страницата на Българската църковна общност в Кьолн и Бон се съобщава, че първата литургия ще бъде отслужена на 10 септември, на адрес: Giesselstraße 5 - Marktkapelle St. Mariä Himmelfahrt.

Богослужението започва в 10:30 часа местно време, а непосредствено след него ще бъде отслужен и тържествен водосвет за благословение на новата църковна година и на започващите богослужения в гр. Кьолн, както и за благословение на започващата нова учебна година за учащите. 

В съобщението се отбелязва още, че храмът, в който ще се провеждат службите, е католически и църковната утвар, необходима за извършване на православната литургия и светите тайнства, трябва да бъде закупена със собствени средства.Част от църковната утвар вече е набавена, но за по-голямата част от нея са необходими и доброволни лични пожертвования на миряните от общността.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чудо с лековита вода събира хиляди хора в планинската местност Дамбалъ над Момчилград

Хиляди хора ще се съберат днес край извора в планинската местност Дамбалъ над Момчилград. Всички те вярват в поверието, че през тази нощ извиращата от скалите вода става лековита и изцерява различни болести. Чудото се случва именно с настъпването на..

публикувано на 05.05.24 в 13:46

Врачански майстори направиха параклис в хралупата на черница

Параклис, оформен в хралупата на стара черница в двора на етнографския музей във Враца, е великденският подарък, който майстори от Северозападната задруга за стари занаяти направиха на своите съграждани за Великден. В естествената кухина в дървото..

публикувано на 05.05.24 в 10:32

Велика събота е най-благословеният ден

Православната църква прославя Велика събота като най-благословения седми ден, в който Словото Божие лежи в гроба като мъртъв човек, но в същото време спасява света. Положен в гроба, духът на Исус Христос е в ада, за да разкъса оковите му и да отвори..

публикувано на 04.05.24 в 09:01