Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„България от птичи поглед“ гостува на Скопие

Снимка: Facebook /България от птичи поглед

„България от птичи поглед“ - така се нарича изложбата, която се открива днес, 5 септември, в закритата галерия на Културно-информационния център на България в Скопие, РСМ, по повод честването на Деня на Съединението. Фотографиите, които са част от „България от птичи поглед“, ще бъдат представени за първи път в Скопие. На откриването на експозицията ще присъства Петър Стоянов, президент на Република България (1997 г. – 2002 г.).
Изложбата „България от птичи поглед“ е част от колекцията на Държавния културен институт към министъра на външните работи на България. Неин автор е Александър Иванов, който заснема отвисоко красотата на българските природни и исторически забележителности. 
Изложбата ще може да бъде видяна до 30 октомври 2023 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50

Общините Белоградчик и Княжевац провеждат традиционен пограничен събор

От 19-ти до 21-ви юли отварят българо-сръбската граница за международния събор на прохода "Кадъ Боаз". Организатори на най-големия международен събор на Балканите са община Белоградчик от България и община Княжевац от Сърбия, предава БТА. В смесената..

публикувано на 19.07.24 в 10:12

На всеки 20 минути в страната се подава сигнал за нов пожар

"В селата Крайнево, Воден и Шарково работим на 3 фронта. На всеки 20 минути постъпва сигнал за нов пожар в страната - каза на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов в с. Мамарчево, община Болярово. - Няма опасност за хората. Единият пожар в..

публикувано на 19.07.24 в 09:25