Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Остани както преди" – Искрен Пецов на 60

Снимка: iskrenpetzov.com

На 7-ми септември тази година Искрен Пецов навършва 60 години. Познаваме го най-вече като певец, но като автор има повече от 70 песни, музика, текст и аранжимент. Концертите и турнетата, в които е участвал, дори самият той не може да изброи – над 1500 са само сценичните му изяви с Ансамбъла на строителните войски, където е солист от 1991 до 1999 г. Голяма популярност имат хитовете му с Латинопартизани – групата, която основава през 1996 г.

Изпълнителят е избрал да отпразнува юбилея си с концерт и премиера на новата грамофонна плоча "Искрен Пецов, Латинопартизани, най-доброто". Сред различните инициативи, съпровождащи годишнината, е и новата песен "Автостоп" на Искрен Пецов и Латинопартизани. На 18-ти септември музикантите ще я представят на фестивала за поп и рок музика "София пее".

На 2-ри ноември в НДК – клуб "Singles" певецът събира фенове и приятели на концерта на своята група Латинопартизани. Освен Искрен и групата, на сцената ще излязат и любими български изпълнители, с които той има дуети през годините. Същата вечер е премиерата на грамофонната плоча на Искрен Пецов - "Искрен Пецов, Латинопартизани, най-доброто", която съдържа 12 песни – по 6 от страна А и страна Б.

Авторската песен на Искрен Пецов "Остани както преди" е включена в албума на Искрен Пецов и Латинопартизани "Нощни мечти" от 2002 г.Още от категорията

Рок легендите от Сигнал празнуват 45 години с концерт в НДК

"Може би съвсем случайно минах – може би, може би…" Това са първите стихове на Надежда Захариева от песента "Може би" на легендарната група Сигнал. Но съвсем не случайно те са на родната музикална сцена вече 45 години и ще отбележат това с..

публикувано на 07.12.23 в 07:05

С голям фолклорен концерт Христофор Раданов празнува 80-ия си рожден ден

Диригентът и композитор Христофор Раданов ще отпразнува тази вечер 80-ата си годишнина с авторски концерт в Първо студио на Българското национално радио. Заедно с Оркестъра за народна музика на БНР, чийто ръководител е от 1991 до 2011 г., ще се..

публикувано на 07.12.23 в 06:35

Вокална старинна музика ще звучи в Първо студио на БНР

Вокалният ансамбъл Cantanti DAI MONTI VERDI ще изпълни тази вечер в Първо студио на Българското национално радио мадригали, вилансикос, шансони и партеси от франко-фламандски, испански и източнославянски творци. Неговият концерт De este a oeste (“От изток..

публикувано на 06.12.23 в 08:05