Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пострадалата от наводненията община Царево набира доброволци

Снимка: БГНЕС

Поради бедственото положение на територията на община Царево стартира кампания за доброволци. От общината призовават всички желаещи да помогнат да се записват на телефон: 0590 5 50 18. 

На същия телефон могат да се подават и сигнали.  

Продължава отводняването на наводнени сгради в Царево. Няма бедстващи лица на територията на общината, на които да не е оказана помощ. Доброволци са на терен в с. Кости и с. Лозенец и помагат за разчистването на населените места, насочват се и към другите критични точки, съобщават от Кризисния щаб.

Остава затворен за движение пътят Царево – Синеморец, поради залят мост. Залят е и участък от пътя Синеморец – Резово. Ситуацията по републиканските пътища в област Бургас е нормализирана, съобщи инж. Митко Порязов, директор на Областно пътно управление – Бургас, пред bTV. Сформирани са аварийни групи, които почистват и предприемат действия за по-бързото оттичане на водите от критичните участъци в близост до прелелите реки. Днес ще бъдат почистени наносите по пътното платно на отводнените отсечки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00
Символите на кирилицата и глаголицата на стена във Варна

В София е свикано второ издание на Международен форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност"

Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в София на 27 юни по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на Министерството на..

публикувано на 27.06.24 в 08:34