Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков: Най-големите победи се постигат и по мирен начин

Премиерът Денков поднася венец за 138 години от Съединението на България пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг, София - 6 септември 2023 г..
Снимка: БТА

Представители на Българската армия участват в тържествата за отбелязване на 138-ата годишнина от Съединението в цялата страна, съобщиха от Министерството на отбраната. Тържествено беше отбелязана 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и в София пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг. Венци поднесоха премиерът Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев. "Най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин, ако използваме правилно методите на дипломацията, ако намерим съюзници, ако знаем за какво се борим, и имаме обща цел.", отбеляза Денков. След това от Националната гвардейска част беше извършена почетна смяна на караула пред сградата на Президентството.
Денят на Съединението на България беше отбелязан и в Българския теоретичен лицей „Васил Левски“ в столицата на Молдова - Кишинев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

Остава в сила жълтият код за опасни горещини над цялата страна

Във вторник  ще е слънчево и горещо със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 17° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен север-североизточен бриз...

публикувано на 08.07.24 в 19:30