Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облаците се разсейват

През нощта ще преобладава ясно, а в четвъртък - слънчево време. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността главно над Южна България и на отделни места ще превали дъжд, предимно слаб. Ще духа слаб източен, в югоизточната част на страната - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София 25°.  
По Черноморието ще преобладава слънчево време. Временни увеличени на облачността ще има главно над южното крайбрежие, но само на отделни места в следобедните часове ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.  
В планините облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.
На Балканите предимно облачно, но вече с не толкова обилни валежи, остава времето в Гърция. Със значителна облачност, но почти без валежи ще е в Албания, Северна Македония и Южна Сърбия. Над останалата част от Балканския полуостров ще преобладава слънчево време и дневните температури слабо ще се повишат.
В останалата част на Европа под влияние на обширен антициклон с център над прибалтийските страни, времето в по-голямата част от континента ще е предимно слънчево. Необичайно високи остават температурите на Британските острови, във Франция, страните от Бенелюкс и района на Алпите. Чувствително затопляне ще настъпи и в Дания и Норвегия. На Пиренейския полуостров ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в западната половина ще превали. Ветровито, с краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици ще е в южните райони на Италия, докато на север ще е слънчево. Облачно с валежи от дъжд ще бъде в района на Урал и Кавказ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31