Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалните работници започват огледи, Царево откри дарителска сметка

Снимка: Община Царево

Екипи на Агенцията за социално подпомагане започват посещения в засегнатите от наводнението в община Царево населени места, за да окажат максимално бързо подкрепа на пострадалите хора. Те ще информират хората за всички възможности за социална, финансова, психологическа и здравна подкрепа. Могат да бъдат предоставени сума до 1512 лева за повредени къщи и до 2500 лева за повредени електрически уреди, заяви премиерът Николай Денков. "В срок до 1-2 месеца тези средства могат да бъдат получени. Това е което видяхме и в Северозападна България при предишните наводнения", посочи още той.
Община Царево откри дарителска сметка за възстановяване на щетите в резултат на бедственото положение. Даренията могат да бъдат направени по банков път на името на:
ОБЩИНА ЦАРЕВО
Банка "УниКредит Булбанк" АД - Филиал Царево
Банков код - BIC: UNCRBGSF
Банкова сметка в лева - IBAN: BG98UNCR 7000 3925 4489 17
Код на плащане - 44 51 00 /помощи и дарения от страната/
Основание  - дарение за възстановяване на щети



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30