Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановена е връзката между селищата в община Царево

Снимка: Община Царево

На територията на Царево вече няма недостъпни селища. Възстановено е движението на колите по моста към село Синеморец. След пропадането на единствения мост, свързващ Царево и Ахтопол, в резултат на наводненията, пътна полиция осигури алтернативен маршрут през селата Бродирово и Изгрев. Няма бедстващи туристи в наводнените райони, каза министърът на туризма Зарица Динкова, която се срещна с хората и собствениците на хотели на къмпинг „Нестинарка“. Информацията е на Даниела Костадинова от БНР Бургас. Екипите на БЧК оказват подкрепа с вода, храна, дрехи,  одеяла, и са в координация с Общинския кризисен щаб на град Царево, съобщи община Царево.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Качеството на въздуха около взривения склад за фойерверки до Елин Пелин е в норма

Измерванията за качеството на въздуха, направени от мобилната станция на Столичната община до момента показват, че стойностите за качество на въздуха са в норми, съобщи общината. Данните за измерените концентрации за фини прахови частици 10, ФПЧ 2,5,..

публикувано на 26.07.24 в 09:49

Един загинал при взрив в склада за фойерверки край Елин Пелин

Почина мъжът, пострадал след взривовете в склада за фойерверки до село Елин Пелин. Проф. Николай Габровски от МБАЛСМ "Пирогов", където бяха приети пострадалите,  уточни, че лекарите са направили всичко по силите си и изрази съболезнования към близките...

публикувано на 26.07.24 в 09:02

ОБНОВЕНА: Подпалиха се складове за фойерверки край Елин Пелин, разпоредена е незабавна евакуация

Между град Елин Пелин и село Елин Пелин избухна пожар в склад за фойерверки, предаде БТА. В резултат на експлозията двама души – мъж и жена са с изгаряния трета степен и опасност за живота. Разпоредена е незабавна евакуация за жителите на село..

публикувано на 25.07.24 в 20:55