Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Анимационерите – „Плюс“

Снимка: Facebook/ Анимационерите

На 8 и 9 септември, осем алтернативни групи – седем български и една американска, акостираха във Варна, за фестивала REBEL REBEL By The Sea Edition. За трета година творческото обединение Projector Plus събра в два дни артисти и техните почитатели, за които музиката е смелост, свобода, бунт и приятелство.

Първата вечер, на сцената излязоха мултиинструменталистът Гриша Георгиев, познат като GREESH, софийската алтернативна груув метъл банда HELLION STONE, групата с честни бунтарски текстове No More Many More и специалните гости на фестивала – Анимационерите, емблематична за началото на новото хилядолетие група.

Втората вечер, 9 септември, чухме младата, но вече разпознаваема група Scotopia, TROPE - прогресив рок банда от Холивуд, Калифорния, рокендрол групата LEK CITY CASE и SOUNDPROPHET - група, чиято концепция се основава на послания за доверие към изкуството, за уважение и единение между човека и музиката.


Деница Славова от организаторите Projector Plus разказва: "REBEL REBEL е фестивалът, който организираме за трета година. За първи път той ще се проведе във Варна, на морския бряг, затова и сме го кръстили By The Sea – рок абордаж в края на лятото, това ни е слоганът. Селекцията на фестивала всяка година се основава на едно много просто правило, и то е – групите, които са близки до Projector Plus, това е нашето независимо обединение на алтернативни артисти, което съществува в публичното пространство в България вече от 3-4 години. Банди, съмишленици, с една идея, с обща кауза и мисия, с бунт в кръвта, с много хубави песни. Този фестивал се явява един вид визитка на Projector Plus и в него основна част заемат групи, които са в Projector Plus. Тази година имаме обаче и специален гост, в лицето на Анимационерите – те ще бъдат последни в първия ден. Избягвам да ги определям като хедлайнери, защото всички са супер важни – имаме едно приятелство и добър дух, който ни спира от подобни определения. Единственото, по което се водим, е музиката да върви."
БНР подкасти:

Още от категорията

"Безразличен" – новият сингъл на Innerglow

Дни след дебюта си на лондонска сцена, групата Innerglow представи най-новия си сингъл "Безразличен". Вслушвайки се в желанията на своите почитатели, след много успешната "Знак" това е втората им песен с текст на български език...

публикувано на 04.12.23 в 10:15

"София квартет" разкрива магията на класическата музика за деца

Най-старият струнен квартет на Софийската филхармония – "София квартет" – отново се обръща към детската аудитория. Този път с желанието да ги запознае с емблематични композитори на 20-ти век. В рамките на проекта "Концерти с дрескод за..

публикувано на 03.12.23 в 11:15

С "Дишам" Дара Екимова започва работа по нов албум

Младата Дара Екимова представя "Дишам"– това е заглавието на първия сингъл към предстоящия албум на певицата. Тя създава "Дишам"с румънския продуцент  Cristian Pistol (Mr. Gun). Песента носи специално послание и не случайно излезе в..

публикувано на 01.12.23 в 10:15