Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС се споразумяха за законодателната си програма

Снимка: БГНЕС

Основният фокус на настоящата пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген и Еврозоната, съобщи съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. По думите му, ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са постигнали съгласие по основните законодателни приоритети, сред които са приемането на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, законодателството срещу прането на пари и промените в Закона за съдебната власт, свързани с възможността за разследване на главния прокурор.  

“Ако всички партии имаме дисциплина, ще следваме тези приоритети, така че преди да влезем в местните избори всичко това да бъде завършено и да знаем, че България за тази година е изпълнила ангажиментите си към външните партньори и към нашите гласоподаватели”, каза още депутатът


Още от категорията

В Пловдив ще има почетно консулство на Румъния

Правителството одобри откриването на почетното консулство на Румъния със седалище в гр. Пловдив и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Функциите на..

публикувано на 07.12.23 в 10:49

Районът Петрич-Струмица се нуждае от новия граничен пункт "Струмяни - Берово"

В Струмица представители на българското посолство в Северна Македония и председателят на Македоно-българската стопанска камара Биляна Митева се срещнаха с местния бизнес работещ с България. С кмета на общината, посетиха и регионалния офис на Програмата за..

публикувано на 07.12.23 в 10:30
Христо Хинков

Сериозни финансови нарушения зад уволнението на директора на "Пирогов"

Здравният министър Христо Хинков заяви на брифинг, че е уволнил директора на най-голямата болница "Пирогов" заради сериозни финансови нарушения, констатирани в одитния доклад от проверката в лечебното заведение, предаде репортерът на БНР Цветелина..

публикувано на 06.12.23 в 16:11