Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Първият учебен ден за българчетата в Чикаго започва с благотворителна инициатива 

Снимка: Facebook / mbuchicago

“Роза за българското” – така “Малко българско училище” в Чикаго е нарекло благотворителната инициатива, с която утре ще открие учебната година. Идеята е всички рози, подарени на учителите, да бъдат продадени и средствата да се използват за проекти на неделното училище, свързани с разнообразяване и разширяване на заниманията на децата. 

“Щастливи сме, че традицията да се подаряват цветя на учителите се е запазила през годините и остава характерна българска черта. Стремежът ни е да съчетаем традицията, удобството и дарителството”, казаха от учебното заведение.


“Малко българско училище“ в Чикаго е част от Център “Малката България“ и Малка детска академия “Мечо Пух“. Към тях работят още училищата “Малката България”, Българска езикова академия, както и детска градина “Чуднотека”.

Учебните заведения са регистрирани към Министерството на образованието и Illinois State Board of Education в САЩ. Възпитаниците им получават официално признати удостоверения за завършен клас.


Още от категорията

Снимка: Българско неделно училище „Родна реч

Българите в Норвегия мечтаят за директна авиолиния София-Осло

Норвегия не е сред държавите, които привличат масово емигранти от България. Въпреки това обаче около 6000 са регистрираните в българското посолство в норвежката столица Осло български граждани. По-голямата част от сънародниците ни в Норвегия са заети..

публикувано на 28.11.23 в 14:00

Снежна буря остави без ток села с етнически българи в района на Болград

След снежната буря по Северното Причерноморие и Източна Украйна, без ток е украинският Болградски район, който е с най-компактното българско население в Украйна. Поледица, повалени дървета, прекъснати електропроводи – това са последствията от стихията в..

публикувано на 28.11.23 в 09:29

В район на Будапеща откриват мемориален знак на българските градинари

В Будапеща откриват и освещават паметна плоча в чест на българските градинари, живели и работили на територията на 11 район в града, съобщи във Фейсбук Българското републиканско самоуправление в унгарската столица. Честването е на 28 ноември, от 14:30 часа..

публикувано на 27.11.23 в 15:59