Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерство на здравеопазването засилва сътрудничеството си със СЗО в профилактиката на заболяванията в България

Снимка: Министерство на здравеопазването

Министерство на здравеопазването ще засили сътрудничеството си със Световната здравна организация (СЗО) в областта на профилактиката на заболявания и промоцията на здраве в България, съобщи пресцентърът на ведомството. На среща д-р Ханс Клуге, регионален директор на СЗО за Европа, на министър Христо Хинков изтъкна, че приоритет на здравното ни министерство е с ясни послания да се накарат хората да осъзнаят колко важни са ранната профилактика и изграждането на здравни навици и здравна култура сред младите хора. Сред акцентите по време на разговора беше темата за психичното здраве и психиатричната грижа, подобряването на майчиното и детско здраве и на педиатричната грижа и сътрудничеството с УНИЦЕФ по ключови интервенции и дейности, свързани с ранно детско развитие и със здравето на подрастващите. Беше обсъден и въпросът, свързан с признаването на медицинските дипломи на гражданите на Украйна, намерили подслон в България. В тази връзка д-р Клуге пое ангажимент неговият екип да сподели опита на Полша. Накрая беше обсъдена и дигитализацията на здравеопазването, която според тях ще е от съществено значение за развитието на здравната ни система.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42