Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврейската общност ще има нов дом в столицата

Снимка: Организация на евреите в България „Шалом”

Нов образователно-културен комплекс ще бъде построен в София, съобщиха от Организацията на евреите в България “Шалом”.

Освен организации на общността, новата сграда ще събере под един покрив училище “Роналд Лаудер” и детска градина “Ган Балаган” и в нея ще учат над 600 деца и младежи. Предвидено е също изграждането на модерен STEM център, в който ще се използват високи технологии в процеса на образование. В комплекса ще се помещава и една от най-големите библиотеки в столицата.

През октомври учениците от бъдещия комплекс ще организират кампания за залесяване и облагородяване на района. 

Първата копка на сградата на ъгъла на улиците “Димитър Петков” и “Цар Симеон” ще направят днес кметът Йорданка Фандъкова, американският посланик Кенет Мъртън, районният кмет Савина Савова и председателят на “Шалом” проф. Александър Оскар.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български успех на Международния турнир на младите физици в Будапеща

Българският отбор се представи на изключително високо ниво по време на Международния турнир на младите физици (IYPT) в град Будапеща, където участваха 38 страни от целия свят. Родните ни състезатели заслужено спечелиха сребърни отборни медали...

публикувано на 27.07.24 в 10:25

"Въпрос на вкус“ – едно щастливо връщане назад в миналото без политически привкус

За "живота едно време", но с любов, уважение и без политически привкус разказва документалната лента на Мария Вълкова "Въпрос на вкус". Идеята за създаването ѝ се ражда на един обяд, когато Мария за пореден път вижда простата храна, с която..

публикувано на 27.07.24 в 10:05

Пожарът в Гърция е прехвърлил границата с България

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. От рано..

публикувано на 27.07.24 в 09:53