Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Министърът на външните работи на Хърватия Гордан Гърлич Радман идва в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Гордан Гърлич Радман идва на официално посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Това е първото официално посещение в България на чуждестранен външен министър след формирането на новото българско правителство. Сред акцентите на срещата в София ще са сътрудничеството между България и Хърватия в рамките на ЕС и НАТО, присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, войната в Украйна и други теми. Очаква се гостът да се срещне и с държавния глава Румен Радев, с премиера Николай Денков и с председателя на Народното събрание Росен Желязков.
Мария Габриел и Гордан Гърлич Радман ще посетят столичното 102-ро основно училище с преподаване на хърватски език.

Още от категорията

ГЕРБ наказва “некоалиционния” си партньор заради неспазване на ангажименти

ГЕРБ ще бойкотира пленарните заседания с изключение на тези, засягащи промените в Конституцията, обяви председателят на парламентарната ѝ група Десислава Атанасова. “ Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерския съвет, докато няма реален..

публикувано на 05.12.23 в 15:23

Президентът наложи вето на износа на бронирана транспортна техника за Украйна

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на Споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна стари, разконсервирани бронетранспортьори. В мотивите към ветото пише, че депутатите не са били..

публикувано на 04.12.23 в 18:10
Марейд Макгинес

Еврокомисарят по финансовата стабилност Марейд Макгинес пристига на работно посещение

Еврокомисарят по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари Марейд Макгинес пристига в страната ни на двудневно работно посещение, съобщи Представителството на Европейската комисия в България. Днес тя ще се..

публикувано на 04.12.23 в 07:00