Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Любовта просия не търпи"

Снимка: YouTube / Igor Markovski

Поредната 27-ма песен от проекта "Пеещи артисти" на продуцента Игор Марковски е "Любовта просия не търпи", в изпълнение на актьора Симеон Владов, който е и автор на текста. Макар и наскоро реализирана, тази песен има дълга история. Музиката е създадена от видинския композитор Николай Антов още на 02.06.1991 г., а година по-късно е записана във Видин, под заглавието "Юнски следобед". Премиерата на песента пред публика е през 1994-та, на концерта "10 години Формация Север", в аранжимент на Иван Цветков. Формация "Север" е популярна през 80-те и 90-те години видинска група, създадена от Николай Антов. Нестандартното ѝ звучене се е характеризирало с комбиниране на поп, рок, рап и симфонична музика. Песента получава нов живот с последния аранжимент, който е дело на Димитър Косев. Оркестрацията е за симфоничен оркестър и е част от проекта "Пресътворените песни".

"Трохичките от любовта не се събират, тях вятър трябва да ги разпилей... Събират се измръзналите чувства, тях новата надежда ще ги сгрей."Още от категорията

"Безразличен" – новият сингъл на Innerglow

Дни след дебюта си на лондонска сцена, групата Innerglow представи най-новия си сингъл "Безразличен". Вслушвайки се в желанията на своите почитатели, след много успешната "Знак" това е втората им песен с текст на български език...

публикувано на 04.12.23 в 10:15

"София квартет" разкрива магията на класическата музика за деца

Най-старият струнен квартет на Софийската филхармония – "София квартет" – отново се обръща към детската аудитория. Този път с желанието да ги запознае с емблематични композитори на 20-ти век. В рамките на проекта "Концерти с дрескод за..

публикувано на 03.12.23 в 11:15

С "Дишам" Дара Екимова започва работа по нов албум

Младата Дара Екимова представя "Дишам"– това е заглавието на първия сингъл към предстоящия албум на певицата. Тя създава "Дишам"с румънския продуцент  Cristian Pistol (Mr. Gun). Песента носи специално послание и не случайно излезе в..

публикувано на 01.12.23 в 10:15