Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващото мнозинство иска обединяване на разузнавателните служби

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

"Имаме готов Закон за създаване на единна разузнавателна служба, която ще обедини Държавна агенция разузнаване и Военното разузнаване", заявяви пред в-к „24 часа“ Атанас Атанасов, председател на парламентарната комисия за специалните служби.

„Малка България има две разузнавателни служби, които често са в нездрава конкуренция и се занимават с това да се разузнават взаимно. Както навремето беше създаден единен контраразузнавателен орган и бяха обединени цивилното и военното контраразузнаване, по огледален начин трябва да бъде създадена и единна разузнавателна служба“, отбеляза Атанасов и призова да се използва опитът на Германия в тази област. Депутатът иска също да се увеличи финансирането на оперативната дейност на службите и да се засили парламентарният контрол над тяхната работа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52