Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Наследство"

Снимка: YouTube

С концерт на група "Диана Експрес" днес в Братислава, в двора на Двореца "Жичи" се открива Фестивалът на българската култура и изкуство. Фестивалът се организира от Българския културен институт в Братислава и има своята история от 2016 г. Събитието е под патронажа на посланика на България в Словакия - Васил Петков. Мероприятието се финансира със съдействието на Фонда за подкрепа на културата на малцинствата в Словакия. Началото е в 18.30 ч. местно време.

Голямо е музикалното наследство, което "Диана Експрес" остави от началото на 70-те години на ХХ век. В рубриката Песен на деня слушаме един от хитовете на групата от средата на 80-те години – "Наследство". Музиката и аранжиментът са на основателя на групата Митко Щерев, текст – Петър Василев.


БНР подкасти:

Още от категорията

"Безразличен" – новият сингъл на Innerglow

Дни след дебюта си на лондонска сцена, групата Innerglow представи най-новия си сингъл "Безразличен". Вслушвайки се в желанията на своите почитатели, след много успешната "Знак" това е втората им песен с текст на български език...

публикувано на 04.12.23 в 10:15

"София квартет" разкрива магията на класическата музика за деца

Най-старият струнен квартет на Софийската филхармония – "София квартет" – отново се обръща към детската аудитория. Този път с желанието да ги запознае с емблематични композитори на 20-ти век. В рамките на проекта "Концерти с дрескод за..

публикувано на 03.12.23 в 11:15

С "Дишам" Дара Екимова започва работа по нов албум

Младата Дара Екимова представя "Дишам"– това е заглавието на първия сингъл към предстоящия албум на певицата. Тя създава "Дишам"с румънския продуцент  Cristian Pistol (Mr. Gun). Песента носи специално послание и не случайно излезе в..

публикувано на 01.12.23 в 10:15