Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Международният технически панаир 2023 в Пловдив

Снимка: БТА - архив

До 17 септември ще се проведе 77-ото издание на Пловдивския международен технически панаир. В панаирното градче се представят над 200 компании от 14 държави. На изложението са показани нови технологии за екостроителство, машиностроене, енергетика, дигитални технологии за дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили и електроавтобуси, авиостроителство и космически разработки.

За първи път в Пловдивския панаир се показва модел на камион за шосеен и релсов транспорт на германски жп строителен гигант. Със свой щанд, посветен на 30-годишнината от създаването на единия европейски пазар, присъства и Европейската комисия. На 15 септември ще бъдат връчени Златните медали на 77-ия Международен технически панаир 2023.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Радев: "Българските спортисти са символ на борбения български дух"

Олимпийските игри винаги са били символ на мир, разбирателство и добросъседство. Вярвам, че идеалите и принципите, върху които е изградено олимпийското движение, ще продължат да ни обединяват и да ни вдъхновяват за по-мирен и по-справедлив свят. Това..

публикувано на 26.07.24 в 17:26

Конституционният съд отмени съдебната реформа и запази новия служебен кабинет

Конституционният съд обяви за противоконституционни и невалидни повечето от промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народното събрание в края на 2023 г. Делото бе образувано по искане на президента Румен Радев и на 48 депутати. Магистратите отменят..

публикувано на 26.07.24 в 15:50
Боксьорът Борис Георгиев-Моката, 1952 г.

Българите – на Олимпийски игри

В продължение на 19 дни повече от 10 хиляди спортисти от 206 държави ще мерят сили в 32 различни дисциплини. България ще бъде представена от 46-има спортисти. Това е един от най-малките състави на страната ни на летни игри досега. С..

публикувано на 26.07.24 в 14:55