Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ех, този цирк!" – изложба припомня златните времена на българския цирк

Снимка: РИМ - София

Изложба представя архивни снимки, скулптури, фигурки, скици и снимки от златните времена на българското цирково изкуство. На централно място е поставен макет на емблематичната сграда на Софийския държавен цирк, която поколения българи вече не помнят, защото е унищожена при пожар точно преди 40 години. 

Това е и поводът за настоящата изложба, която ще остане до края на септември в сградата на Регионалния исторически музей в София. Нейната цел да е припомни имената и делото на авторите, създали през 70-те години тази емблематична за София сграда, тъй като творчеството им незаслужено е забравено.

Още от категорията

Елена Панайотова за приложния театър като инструмент на образованието

През изминалата година фотографската изложба "Далеч от Африка" на Елена Панайотова и Атанас Кънев обиколи редица градове на България и спечели наградата "Пловдив" 2023 за изключителни постижения в сферата на "аудиовизуалното изкуство и фотографията"...

публикувано на 23.01.24 в 09:05

Любовта към книгите събира почитатели на различни литературни жанрове

В последния ден от седмицата любителите на литературата се събират заедно, за да споделят своята страст – четенето в столичния Елериум клуб. "Вечер на книгата" е покана за всички страстни любители, които жадно попиват всяка дума от своите любими..

публикувано на 20.01.24 в 11:15

В Добрич представят творби на именити български художници от ХХ век

Художествената галерия в Добрич кани любителите на изобразителното изкуство да преоткрият български автори, за които 2024 година е юбилейна, съобщи БТА. В първата си експозиция за годината, озаглавена "Годишнини", културният институт представя..

публикувано на 20.01.24 в 07:15