Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ех, този цирк!" – изложба припомня златните времена на българския цирк

Снимка: РИМ - София

Изложба представя архивни снимки, скулптури, фигурки, скици и снимки от златните времена на българското цирково изкуство. На централно място е поставен макет на емблематичната сграда на Софийския държавен цирк, която поколения българи вече не помнят, защото е унищожена при пожар точно преди 40 години. 

Това е и поводът за настоящата изложба, която ще остане до края на септември в сградата на Регионалния исторически музей в София. Нейната цел да е припомни имената и делото на авторите, създали през 70-те години тази емблематична за София сграда, тъй като творчеството им незаслужено е забравено.

Още от категорията

Георги Господинов пред „The Guardian“: България е място оживено с неразказани истории

След романа "Времеубежище" британските читатели могат да се запознаят с друга книга на Георги Господинов - "Физика на тъгата". Тя е публикувана за първи път на Острова заедно с мемоарите му от 80 страници. По този повод и в неговия..

публикувано на 19.02.24 в 10:44
Дончо Дончев

Българин представя страната ни на световно изложение за изкуство в Катар

Художникът Дончо Дончев представя България на световно изложение за изкуство от рециклирани материали в катарската столица Доха. То започва на 18 февруари и ще продължи до края на месеца.  Българинът ще представи 10 произведения, за чието създаване..

публикувано на 18.02.24 в 08:10
Снимка: facebook.com/Stefanivanov1987

Художникът Стефан Иванов открива изложба в чешкия град Млада Болеслав през март

Не са много българите, които могат да се похвалят с изключителни познания за историята на определен автомобилен производител. Такъв е роденият в Дряново Стефан Иванов – създател на илюстрована история на марката "Шкода". На 16 март тази година му..

публикувано на 17.02.24 в 10:15