Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

JEREMY? – "Bury Me Deep In Love"

Снимка: JEREMY?

През последното десетилетие JEREMY? се утвърди като една от водещите инди рок групи в България. Носители на най-добрите традиции в този жанр, но със съвременни звук и визия, те спечелиха многобройни почитатели у нас и в чужбина. След наситено с концерти и участия във фестивали лято, момчетата от JEREMY?спряха всички други активности и насочиха вниманието си изцяло към своя Голям концерт на 16 септември в София. Защо е Голям този концерт, въпреки че и преди са свирили на наистина големи сцени със световни имена, и с какво е толкова важен за тях, разказва Ерсин Мустафов, фронтмен на групата:

"Ние сме участвали в много големи концерти. Свирили сме с „Куин“ в България и Европа, свирихме с „Арктик Мънкис“ миналата година, имали сме възможност да участваме на големи фестивали в Европа… Дори преди две години излязохме извън границите на Стария континент, за да свирим на Световното изложение в Дубай на огромна сцена, на каквато никога досега не се бяхме качвали. Но винаги тези концерти са били участия за JEREMY? в някаква програма, фестивална или сборна с други изпълнители... И винаги сме си мечтали и ние да имаме своя собствен Голям концерт. И, да – ето го!"

Тъй като самостоятелният концерт изисква по-специална подготовка, групата преминава през два етапа репетиции – първо по-малки, след това и по-големи. Съвършенството, което търсят в сценичните си изяви, е вдъхновено от най-добрите  на световната сцена, както споделя китаристът на JEREMY? Ташо Колев:

"Големият концерт – нарекли сме го така, защото наистина сме свирили на много сцени и с много артисти. Също така, били сме публика и знаем любимите ни банди как го правят, т.е. как изглежда едно шоу, един концерт на утвърдена, голяма група. Понякога не е толкова важно това, в което много се вглъбяваме – какъв е звукът, кой как свирил. Най-важното е групата да е обединена, да има излъчване, а енергията, която дава на публиката, да е „брутална“. И случката – ти да останеш с впечатление, че си имал едно страхотно изживяване. Това е идеята, това искаме да постигнем и ние с JEREMY?. Въобще това да се случва на цялата сцена в България – всички групи да успеем един ден да можем да правим такива концерти, големи. И феновете наистина да има защо да си купят билети и да дойдат."

За Големия концерт на 16 септември на Arena Sofia (Столичен Колодрум Сердика) в Борисовата градина момчетата от JEREMY? обещават не само звуково, но и визуално впечатляващо изживяване - лазерно шоу с автор, правил лазерното шоу на Давид Гета.Специален гост ще бъде един от най-емблематичните рок гласове на България – Стенли.

Освен любими хитове на JEREMY?, в концерта ще прозвучат и песни от предстоящия трети албум на групата. Той се очаква до края на годината и ще бъде подкрепен от национално турне следващата година. В него ще фигурира и най-новия сингъл, излязъл преди броени дни – "Bury Me Deep In Love" (Окопай ме дълбоко в обич). Видеото към песента с режисьор Георги Манов e много специално за групата, защото е снимано в и край Каварна – градът, от който започва историята на JEREMY? преди повече от десетилетие.

"Bury me deep in love

Hold me tight

I know what true love is"

"Окопай ме дълбоко в обич

Прегърни ме здраво

Аз знам какво е истинска любов."


Снимки: Facebook /JEREMY?, YouTube /JEREMY?


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15