Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Тагарев: Насочихме усилията си за модернизирана отбрана и защита от чужди посегателства

Снимка: БГНЕС

През изминалите месеци насочихме усилията си към развитие на модернизирана, съвременна отбрана и гарантирана защита на националните ни интереси от чужди посегателства, заяви военният министър Тодор Тагарев в своеобразна равносметка.  

Той добави, че са идентифицирани редица нерешени въпроси – един от тях е свързан с окомплектоването на въоръжените сили, особено в Сухопътните войски. Друг проблем засяга забавената подготовка и опасността Трета авиационна база да не бъде готова в срок за приемане и експлоатация на самолетите F-16.

Министърът изтъкна удвоените усилия за оказване на всякаква възможна подкрепа на Украйна в борбата й срещу руския агресор. По думите му, половината от допълнителния пакет военна помощ за страната вече е изпратен.  

“Министерството на отбраната оказва необходимата логистична подкрепа на МВР за подготовка за изпращане в Украйна на стоте бронетранспортьора БТР-60ПБ от резервите на МВР съгласно решението на Народното събрание от юли т.г.”, добави Тодор Тагарев, обобщавайки, че с тези действия страната ни е възвърнала уважението на съюзниците ни и на световната демократична общност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34