Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Тагарев: Насочихме усилията си за модернизирана отбрана и защита от чужди посегателства

Снимка: БГНЕС

През изминалите месеци насочихме усилията си към развитие на модернизирана, съвременна отбрана и гарантирана защита на националните ни интереси от чужди посегателства, заяви военният министър Тодор Тагарев в своеобразна равносметка.  

Той добави, че са идентифицирани редица нерешени въпроси – един от тях е свързан с окомплектоването на въоръжените сили, особено в Сухопътните войски. Друг проблем засяга забавената подготовка и опасността Трета авиационна база да не бъде готова в срок за приемане и експлоатация на самолетите F-16.

Министърът изтъкна удвоените усилия за оказване на всякаква възможна подкрепа на Украйна в борбата й срещу руския агресор. По думите му, половината от допълнителния пакет военна помощ за страната вече е изпратен.  

“Министерството на отбраната оказва необходимата логистична подкрепа на МВР за подготовка за изпращане в Украйна на стоте бронетранспортьора БТР-60ПБ от резервите на МВР съгласно решението на Народното събрание от юли т.г.”, добави Тодор Тагарев, обобщавайки, че с тези действия страната ни е възвърнала уважението на съюзниците ни и на световната демократична общност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР: Българите да не предприемат пътувания до Ливан

Външното министерство призова българските граждани да не пътуват до Ливан, както и незабавно да напуснат страната. Призивът е заради сериозната ескалация на военните действия там през последните часове. При необходимост от съдействие..

публикувано на 28.09.24 в 10:14

400 чуждестранни студенти с временна закрила ще учат в български университети

400 чуждестранни граждани, получили статут на временна закрила в България, ще се обучават в български държавни висши училища през новата академична година. Броят им беше утвърден с решение на правителството. Студентите ще бъдат приети в първи..

публикувано на 28.09.24 в 09:10

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05