Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът намали паричната гаранция на Васил Божков с 1 млн. лв.

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд намали определената от Софийската градска прокуратура парична гаранция на Васил Божков от 1,5 милиона на 500 хил. лв. Гаранцията на завърналия се от Дубай бизнесмен, наложена по делото за организирана престъпна група, пране на пари и незаконна дейност с културни ценности.

Според съда има обосновано предположение за извършване на множество престъпни деяния с висока обществена опасност, но мярката е “прекомерно висока”. Причината е в това, че обвиняемият е под домашен арест по друго дело, което ограничава възможностите му да изпълнява в пълен обем стопанска и трудова дейност. Освен това на него му е забранено да напуска страната и върху по-голямата част от неговото имущество са наложени обезпечителни мерки.

Определението на съда е окончателно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неделно изкачване до хижа "Алеко" ни връща в спомените за първото организирано изкачване на върха

Изложба, планински четения от книги за България, поезия и музиката са само част от програмата на Столичната библиотека по повод 129 години от първото организирано изкачване на най-високата точка в планината Витоша. Поканата е към всички..

публикувано на 24.08.24 в 08:10

Зообиблиотека събира в София читатели - любители на животните

Първата зообиблиотека в България се организира днес, 24 август, от 10:00 ч. от Столичната библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София. До езерото в столичния зоопарк любителите на животните и книгите ще могат да разгледат изложбата..

публикувано на 24.08.24 в 06:30

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05