Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров победи в първия си мач на шоу турнир

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският тенисист Григор Димитров започна с победа участието си в демонстративния шоу турнир Ultimate Tennis Showdown във Франкфурт. Той надигра с 3:1 (14:17, 18:11, 17:9, 14:13) германеца Ян-Ленард Щруф в първия кръг от груповата фаза.

Правилата на турнира изискват всеки играч да си избере прякор, а този на Григор е G-Unit – група, в която е участвал рапърът 50 cent. Друга особеност е че тенисистите играят четири части по осем минути и точките се определят според спечелените разигравания. При равенство 2:2 се стига до т.нар. внезапна смърт, което означава, че победител става достигналият до две поредни точки.

В следващите два кръга от груповата фаза българинът ще се изправи срещу французина Беноа Пер и норвежеца Каспър Рууд.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30