Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачен и дъждовен неделен ден

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В неделя облачността ще остане по-често значителна. На места ще има слаби валежи, а повече по количество и придружени с гръмотевици те ще бъдат главно около и след обяд в западните планински райони. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Минималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 15°, а максималните - между 24° и 29°, в София - около 25°.

В планините облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от дъжд, в масивите в Западна България значителни по количество. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, в западните райони - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19°, на 2000 м - около 12°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, преди обяд по-често значителна и на места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 24°-26° - близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На Балканите дъжд ще вали в централната част на полуострова. В западните райони ще бъде предимно слънчево, в източните - с разкъсана облачност, след обяд до слънчево време. В Атина ще бъде 31 градуса, в Белград – 30, в Букурещ и Истанбул – 28.

Облачно и с краткотрайни интензивни валежи от дъжд ще бъде времето на Пиренейския полуостров, в Западна Франция и на Британските острови. Превалявания ще има и в Белгия, Нидерландия и северозападната част на Германия. На Скандинавския полуостров, в Централна Европа, в Италия и Средиземноморието ще бъде предимно слънчево и топло за периода. В южната и централната част от Източна Европа също ще бъде предимно слънчево, в северната - с валежи от дъжд, значителни на места във Финландия и северозападните райони на Европейска Русия. В Рим ще бъде 31 градуса, в Мюнхен – 28, във Виена – 27, в Париж – 26, в Мадрид – 24, в Москва – 19, в Санкт Петербург – 18, в Стокхолм – 15.

В Ню Йорк ще бъде 25 градуса, а в Чикаго – 20 и ще превали. Слънчево време се очаква в Мелбърн с 24 градуса и в Кейптаун с 16.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37