Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов призова премиера и зърнопроизводителите да преговарят

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът и зърнопроизводителите трябва да спрат с тежките квалификации и закани, заяви пред журналисти в Албена лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че проблемите се решават на масата на преговорите и че грешката на Николай Денков е в квалификациите, които е използвал.

По-рано днес министър-председателят нарече зърнопроизводителите, готвещи протести заради вноса на украинска продукция и отказващи да преговарят с него, “терористи”.

Николай Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям

Бойко Борисов каза още, че държавата трябва да помогне на сектора с нови пазари, на които да бъде изнесено жито, царевица и слънчоглед. В същото време бившият премиер припомни на недоволните зърнопроизводители, че когато той е бил начело на страната, браншът е получил над 30 млрд. лв. и затова не е редно да говорят, че ще съборят държавата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

България изпраща 46 спортисти в Париж за Олимпиадата

Общо 46 спортисти са включени в Българската делегация на Олимпийските игри в Париж, които започват на 26 юли, съобщи БОК. Знаменосци са боксьорката Станимира Петрова и плувецът Любомир Епитропов. Освен спортистите за Париж пътуват още 40 треньори и 13..

публикувано на 22.07.24 в 11:56

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37