Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов призова премиера и зърнопроизводителите да преговарят

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът и зърнопроизводителите трябва да спрат с тежките квалификации и закани, заяви пред журналисти в Албена лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че проблемите се решават на масата на преговорите и че грешката на Николай Денков е в квалификациите, които е използвал.

По-рано днес министър-председателят нарече зърнопроизводителите, готвещи протести заради вноса на украинска продукция и отказващи да преговарят с него, “терористи”.

Николай Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям

Бойко Борисов каза още, че държавата трябва да помогне на сектора с нови пазари, на които да бъде изнесено жито, царевица и слънчоглед. В същото време бившият премиер припомни на недоволните зърнопроизводители, че когато той е бил начело на страната, браншът е получил над 30 млрд. лв. и затова не е редно да говорят, че ще съборят държавата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и на изборите в неделя температурите ще са летни

В събота , 8 юни, ще е слънчево. След обяд над планините в Западна България ще има временни заоблачавания и на места ще превали. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 16°. Максималните температури ще са от 30 до 35°, в столицата..

публикувано на 07.06.24 в 19:45

България днес - 7 юни 2024 г.

В "България днес"  на 7 юни, в навечерието на изборите „2 в 1“, проверяваме готовността на българите зад граница за вота с наши сънародници от САЩ, Гърция, Франция и Нидерландия. Както всеки петък, подготвили сме и хроника на събитията с..

публикувано на 07.06.24 в 19:00

Приключва предизборната кампания за изборите "2 в 1" в България

Днес е последният ден от предизборна кампания за изборите "2 в 1" в България - за национален и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни. Кампанията за евроизборите остана в сянката на поредния предсрочен парламентарен вот в България..

публикувано на 07.06.24 в 17:25