Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дъждовен фънк"

Снимка: YouTube /Wet Pebbles

В тон с наближаващата есен в рубриката Песен на деня ще слушаме "Дъждовен фънк" - третата официално реализирана авторска песен на поп-суинг групата Wet Pebbles. Записана е в Българското национално радио като награда за дебют на бандата с песента им "Магията се завъртя" - финалист от конкурса "Пролет" 2021г. Музиката и текстът са дело на Teddy Velvet (Теодора Николаева), а аранжиментът е на цялата група в състав: Бояна Желязкова-Зарева - цигулка, Данаил Брезов - бас китара и Невена Григорова - барабани.

"Дъждовен фънк" е песен за любовта, дъжда и Космоса. В нея се разказва за момиче, което пътува в междуградски автобус по автомагистрала "Тракия". Автобусът прилича на кометата "Хейл-Боп" и лети под проливен дъжд. Градинарят, в когото тя е влюбена, я чака някъде в София, поливайки розите в двора, така както дъждът и солата на Стен Гец се изливат от небето като "Дъждовен фънк".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15