Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньорите се събраха на протест в триъгълника на властта

Снимка: БГНЕС

Стотици миньори и енергетици от целия въгледобивен сектор в страната се събраха на протест в т. нар. "триъгълник на властта" - пространството между Министерски съвет, Президентството и сградата на парламента, предаде БГНЕС. Протестът е под надслов „За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България" и се организира от синдикатите. Демонстрантите носят транспаранти с надписи "Искаме да работим в България! Не ни превръщайте в емигранти!", "Невидими ли сме за вас?" и др.

"Плановете за справедлив преход на Стара Загора са написани изключително рестриктивно спрямо комплекс Марица Изток, спрямо работещите в комплекса, спрямо целия регион и на практика няма никакво бъдеще за комплекса и за работещите в него", заяви Деян Дяков, председател на КНСБ в ТЕЦ "Марица Изток 2".

В момента тече среща на представители на профсъюзите на миньорите с премиера Николай Денков.

Повече по темата - в материала на Гергана Манчева от Радио България "Миньори и енергетици излизат на протест в центъра на София"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16