Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Подписан е меморандумът между правителството и земеделците

Снимка: БТА
В Министерския съвет беше подписан меморандумът между правителството и земеделските производители. "След един фалстарт важното е, че финиширахме успешно - пошегува се премиерът Николай Денков на брифинг след подписването. - При едни конструктивно проведени преговори, каквито имахме вчера и днес, няма победени, няма отстъпили, всички печелят", каза той.

По-рано стана ясно, че протестът на земеделските производители се прекратява.
Министърът на земеделието Кирил Вътев благодари на земеделците за конструктивните предложения, направени при преговорите, и изрази надежда, че благодарение на тази колаборация ще бъде създадена благоприятна среда за развитие на българското земеделие и повече български продукти на трапезата.
Министерството на земеделието започва да изготвя комплекс от политики в дългосрочен аспект, свързани с българското земеделие. Денков се извини на земеделците, че ги е обидил, като е използвал думата "терористи" и обясни, че не я е използвал за тях, а за хората, отказали да приемат неговата покана за диалог.

Още от категорията

Дигитална карта представя етнографското наследство на България

В Националния етнографски музей в София днес от 17.00 часа ще бъде демонстрирана интерактивна дигитална карта на България, представяща комплексно и по региони движимото и нематериалното културно наследство на страната.  Посетителите могат да видят..

публикувано на 30.11.23 в 07:05

България се нуждае от 17 000 медицински сестри

Най-сериозният недостиг сред медицинските специалисти е липсата на 17 000 медицински сестри. Това каза пред журналисти Ралица Симеонова-Ганева, член на Съвета за икономически анализи към Министерския съвет, която представи данни от изследване, извършено..

публикувано на 29.11.23 в 23:42

България днес - 29 ноември 2023 г.

Започваме предаването с възможностите за задълбочаване на българо-румънските бизнес връзки. След това ще поговорим за „изоставените“ от своите родители- гурбетчии деца и какво може да се направи за спирането на застрашителния брой евросираци у нас...

публикувано на 29.11.23 в 19:00