Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сценарий за действие при разрушително земетресение ще разиграе БЧК

Снимка: Facebook / BulgarianRedCross

Национално партньорско учение за реакция при земетресения ще проведе Българският Червен кръст, съобщиха от организацията. То ще е в периода от 21 до 24 септември 2023 г. в Националния логистичен учебен център на организацията в софийското село Лозен.

Сценарият на учението е за мащабно бедствие вследствие разрушително земетресение с епицентър в близост до София. "Първоначалните данни сочат, че 300 души са загинали, над 150 000 се нуждаят от помощ, а засегнатите са повече от 200 000”, гласи сценарият.

В учението ще се включат 160 професионалисти от БЧК, екипи на ПСС с кучета за издирване, служители на службите за пожарна безопасност и аварийна помощ и др.

БНР подкасти:

Още от категорията

Базар на изкуствата и артистични ателиета в София

През почивните дни, 9 и 10 декември, творческата атмосфера и красотата си дават среща на Базара на изкуствата и творческите занаяти. Домакин е столичният Гранд хотел София, където посетителите не само ще могат да закупят красиви подаръци, но и сами да..

публикувано на 09.12.23 в 06:10

70 000 семейства в България се нуждаят от донори, за да имат деца

70 000 семейства в България се нуждаят от донори, за да имат деца, съэобщи пред БНР Виктория Георгиева от фондация „Майки за донорството“. Те обаче вероятно са повече, защото в малките населени места все още има голяма стигма по темата и някои семейства..

публикувано на 09.12.23 в 05:35

В края на седмицата ще е мъгливо, с променлива облачност и без валежи

В събота , 9 декември, минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София минус 3°.През деня в Дунавската равнина и по Черноморието ще се задържи облачно, на места - мъгливо, с ръмежи. Над останалите райони облачността ще е променлива. Максималните..

публикувано на 08.12.23 в 19:50