Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Международен фолклорен фестивал "Море от ритми" в Балчик

Снимка: moreotritmi.com

Над 1000 души, пазители на българския дух и традиции, се събират в черноморския град Балчик от 21 до 24 септември за Международния фолклорен фестивал "Море от ритми". Ще участват също така певци и танцьори от Румъния – на живо, и от Норвегия и Дания – чрез видео.

Ще бъде представен автентичен и обработен фолклор, както и 150-годишна носия от Ямболско, съхранявана от няколко поколения. Програмата допълват уличка на занаятите, работни ателиета, детски кът за оцветяване.

В първия и последния ден на събитието по главната улица от Морска гара до фестивалната сцена пред Общината ще премине дефиле с носии. На 21 септември дефилето е от 17.00 ч. от площад Рибарски.

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 28 ноември 2023 г.

В програмата на 28 ноември Радио България отива при сънародниците ни в Норвегия и Германия, съобщаваме за предстоящи събития за общностите ни по света и политаме с вятъра, напук на ледената прегръдка, сковала страната ни. Водещ на броя..

публикувано на 28.11.23 в 19:00

Ще е облачно, меко за сезона с превалявания на юг и в планините

В сряда  минималните температури ще са между 0 и 5°, в София 0°. През деня ще има значителна облачност. На юг ще вали дъжд, в планините дъжд и сняг. До вечерта валежите ще спрат навсякъде. Максималните температури ще са от 5 до 10°, на юг до 12-13°, в..

публикувано на 28.11.23 в 18:50

Напук на стихиите – кайтсърф над заснежените поляни в България

Макар и бедствена, обстановката понякога предполага разнообразие, което само хората с повече адреналин в кръвта могат да си позволят. Тодор Делиев е един от тези търсачи на силни усещания, който вдъхновен от заснежените поляни над варненското село..

публикувано на 28.11.23 в 11:25