Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вече има и втори обвиняем за побоя над Християн Пендиков в Охрид

Снимка: БТА

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното българско сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено. Този път причината е протест на работещите в съдебната система в Северна Македония. Адвокатът на обвинения за побоя Илия Спасески отказа да влезе в съдебната зала с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация. 

Съдията Боян Мартиноски съобщи, че прокуратурата е внесла обвинение за побоя над Пендиков и срещу още едно лице - Борче Ангелов. Той е разпознат от Пендиков като втория участник в престъплението от 19 януари в Охрид. 

"Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие, а на следващото заседание ще се реши дали двете дела ще бъдат обединени", обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски. 

Следващото заседание е насрочено за 26 октомври, предаде БТА.

Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България.


Още от категорията

Тридневен празник на българскта книга в Чикаго

Тридневен пазар на българската книга в Чикаго

Пазар, представящ най-новите български книги, ще се проведе в културен център „Магура“ в Чикаго, САЩ, от 8 до 10 декември. За първи път той ще продължи три последователни дни, съобщават във Фейсбук от Културния център. Български творци от целия свят..

публикувано на 08.12.23 в 14:46

Коледна работилница за българчета в Шанън, Ирландия

Коледна работилница организират за своите възпитаници в училище „Васил Левски“ в Шанън, Ирландия. Българското училище „Васил Левски” в ирландския град Шанън очаква своите ученици и родителите им на 10 декември, от 10:30 часа, местно време, на..

публикувано на 08.12.23 в 09:41

КС обяви за противоконституционно ограничението за гласуване с машини в чужбина

Конституционният съд обяви два от текстовете в Изборния кодекс за противоконституционни. И двата касаят гласуването с машини. Единият въвежда ограничение за гласуването с машини в секциите извън страната. Според отменения текст не може да се гласува с..

публикувано на 07.12.23 в 18:08