Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

Президентът няма да допусне да бъде сложена ръка на службите

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка на службите и за първи път в най-новата ни история да има политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Сигурна съм, че президентът Радев няма да го допусне.” Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти във Велико Търново по повод идеята на “Продължаваме промяната - Демократична България” за законодателни промени, с които да се създаде Единна разузнавателна служба, обединяваща Държавна агенция “Разузнаване” и военното разузнаване, и техните председатели да се избират от Народното събрание, а не както досега от президента.

Управляващото мнозинство иска обединяване на разузнавателните служби

В старопрестолния град Илияна Йотова присъства на издигането на националното ни знаме по повод Деня на Независимостта и се включи в празничното шествие до паметника “Майка България“. В словото си тя изтъкна, че независимостта е в основата на създаването на българската държава.

Още от категорията

Марейд Макгинес

Еврокомисарят по финансовата стабилност Марейд Макгинес пристига на работно посещение

Еврокомисарят по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари Марейд Макгинес пристига в страната ни на двудневно работно посещение, съобщи Представителството на Европейската комисия в България. Днес тя ще се..

публикувано на 04.12.23 в 07:00
Мария Габриел

Външнополитическата стратегия на България във фокуса на форум

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел днес ще бъде домакин на конференцията “Външнополитическата стратегия на Република България - предизвикателства и възможности”, която ще се проведе в Дома на Европа в София, съобщи МВнР. В анонса към..

публикувано на 04.12.23 в 06:00

Не се очаква решение за влизането ни в Шенген през следващата седмица

През следващата седмица не се очаква да бъде гласувано решение за приемането на България в Шенген, съобщиха дипломатически източници за БНР, предаде кореспондентът в Брюксел Ангелина Пискова. Вместо това вътрешните министри на страните членки ще направят..

публикувано на 02.12.23 в 10:05