Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Американският щат Юта обяви 22 септември за Ден на приятелството с България

Снимка: архив

Губернаторът на щата Юта Спенсър Дж. Кокс обяви българския Ден на Независимостта (22 септември) за Ден на приятелството между България и американския щат, съобщи външното ни министерство.

Този акт се посвещава на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между страната ни и Съединените щати, както и на високия обществен принос на българите, избрали Юта за свой дом.

Приветствам и благодаря на губернатора на щата Юта Спенсър Дж. Кокс за инициативата. Тя е израз на доброто сътрудничество и приятелство, което градим със САЩ в продължение на години и ценностите и принципите, които споделяме и ни обединяват”, заяви вицепремиерът Мария Габриел.

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 28 ноември 2023 г.

В програмата на 28 ноември Радио България отива при сънародниците ни в Норвегия и Германия, съобщаваме за предстоящи събития за общностите ни по света и политаме с вятъра, напук на ледената прегръдка, сковала страната ни. Водещ на броя..

публикувано на 28.11.23 в 19:00

Ще е облачно, меко за сезона с превалявания на юг и в планините

В сряда  минималните температури ще са между 0 и 5°, в София 0°. През деня ще има значителна облачност. На юг ще вали дъжд, в планините дъжд и сняг. До вечерта валежите ще спрат навсякъде. Максималните температури ще са от 5 до 10°, на юг до 12-13°, в..

публикувано на 28.11.23 в 18:50

Напук на стихиите – кайтсърф над заснежените поляни в България

Макар и бедствена, обстановката понякога предполага разнообразие, което само хората с повече адреналин в кръвта могат да си позволят. Тодор Делиев е един от тези търсачи на силни усещания, който вдъхновен от заснежените поляни над варненското село..

публикувано на 28.11.23 в 11:25