Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещо време и в неделя, на места - дъжд и гръмотевици

Снимка: БТА

В неделя над Западна България на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, а в крайните северозападни райони са възможни и градушки. Над източната половина от страната ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София - 17°, а максималните – между 30° и 35°, в София - около 29°.

В планините в западната част от страната облачността ще бъде значителна и след обяд на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В планините на изток ще бъде предимно слънчево и по-топло. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 26°, на 2000 м – около 19°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево - в сутрешните часове на отделни места с ниска облачност или мъгла. Максималните температури ще бъдат 23°-26°, а на морската вода – 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В западните и централните райони от Балканите времето ще бъде динамично. Ще има валежи от дъжд, на много места - временно интензивни и значителни по количество. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. В Атина ще бъде 34 градуса, в Букурещ – 32, в Истанбул – 29, в Белград – 21.

На Пиренейския полуостров, Франция и Белгия ще бъде слънчево и топло. Валежи от дъжд ще има във Великобритания, Ирландия, Финландия, западните райони на Русия, Словакия, Унгария и Югозападна Украйна. В Рим ще бъде 26 градуса, в Мадрид и Москва – 25, в Мюнхен – 21, във Виена – 20, в Париж – 19, в Стокхолм и Санкт Петербург – 17.

В Чикаго и Мелбърн ще бъде 23 градуса, в Ню Йорк – 18, в Кейптаун – 17.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над източните райони ще има купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°, а..

публикувано на 27.04.24 в 18:30

Унищожиха невзривен боеприпас, намерен в столичен квартал

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит вчера в столичния квартал “Възраждане”, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Става дума за силно корозирала авиобомба. Унищожаването на боеприпаса е..

публикувано на 27.04.24 в 11:04

Разходки в планините са препоръчителни до обед

До обед има добри условия за планински разходки с изключение на Стара планина, където е мъгливо и превалява дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба. Следобед се очаква времето да се влоши и не е препоръчително хората да се разхождат в..

публикувано на 27.04.24 в 09:37