Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

Ако някой използва местните избори за оправдание, си е направил грешно сметката

Снимка: Пламен Христов

Вицепрезидентът Илияна Йотова препоръча да не се преувеличават резултатите от местните избори за съдбата на правителството, тъй като Конституцията повелява разделение на властите.

Нека да оставим хората да преценят най-добре и да изберат своите представители в местната власт и кметовете. Що се отнася до правителството, техните проблеми са много по-големи, по-неразрешими с днешна дата и ако сега някой смята, че местните избори могат да му послужат като оправдание, си е направил грешно сметката”, заяви тя.

Илияна Йотова каза още, че президентската институция стои зад местната власт и приветства законодателна уредба за по-сериозна децентрализация на общините, за да може голяма част от данъците да остават в тях.

Илияна Йотова участва в откриването на 30-ото издание на Българския фестивал на сливата в Троян.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45