Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Теодосий Спасов и неговият квинтет гостуват на българите в САЩ и Канада

Снимка: FB/Theodosii Spassov

"Теодосий Спасов фолк квинтет" е на турне в САЩ и Канада. Поканата е на Посолството на България в САЩ, а поводът – 120 години от установяване на дипломатическите отношения между двете държави.

Концертите в периода 24 септември – 6 октомври обхващат осем града – Чикаго, Детройт, Ню Йорк, Питсбърг, Торонто, Отава, Вашингтон и Бостън.

На 27 септември световноизвестният изпълнител на кавал и музикантите от неговия фолк квинтет ще свирят от 19.30 ч. в Hungarian House. Половин час преди началото на концерта ще има коктейл, за който допринася Генералното консулство на България в Ню Йорк.

Редактор: Диляна Трачева

БНР подкасти:

Още от категорията

Дария Стоянова

Българче е част от балканско трио в детския песенен фестивал "Златна монета" в Болоня

От 1 до 3 декември ще се проведе 66-ото издание на един от най-популярните музикални детски фестивали – Zecchino d’oro ("Златна монета") в Болоня, Италия. В него участват деца от 5 до 12-годишна възраст, които с чистата си музика и присъствие ни..

публикувано на 30.11.23 в 11:55

"Ако утре няма днес"

Две от най-големите звезди на българската поп музика – Миро и Мария Илиева –   записаха първата си обща песен, озаглавена "Ако утре няма днес". Двамата разказват, че създаването ѝ се е случило съвсем естествено и само за няколко дни работа...

публикувано на 29.11.23 в 10:15

"Конкурент" събират рок хитове и нови парчета в десетия си албум "По трудния път"

Десети юбилеен албум издава рок група "Конкурент". Озаглавен по "Трудния път", дискът включва 11 студийни версии и 3 бонус "живи" изпълнения на емблематичните песни на групата "Дай ми време", "Мама" и "Сбъдната мечта". "По трудния път"..

публикувано на 24.11.23 в 10:15