Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бъдещето на вятърната енергия у нас ще бъде обсъдено на кръгла маса

Снимка: Facebook / csdbg

“Разгръщане на потенциала за вятърна енергия на сушата в България” е темата на кръгла маса, която организира днес в София Центърът за изследване на демокрацията.  

На форума ще бъде представен анализ на бъдещия потенциал за развитие на вятърна енергия в България, разработен съвместно с Австрийския технологичен институт. 

Отключването на потенциала за вятърна енергия е в основата на европейската политика за постигане на климатична неутралност и преодоляването на рисковете пред енергийната сигурност. Макар и у нас развитието на сектора да буксува заради редица управленски и регулаторни дефицити, страната ни притежава огромен вятърен ресурс както на сушата, така и в Черно море, подчертават организаторите на кръглата маса. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Напук на стихиите – кайтсърф над заснежените поляни в България

Макар и бедствена, обстановката понякога предполага разнообразие, което само хората с повече адреналин в кръвта могат да си позволят. Тодор Делиев е един от тези търсачи на силни усещания, който вдъхновен от заснежените поляни над варненското село..

публикувано на 28.11.23 в 11:25

България днес – 27 ноември 2023 г.

Зимата нахлу в страната ни екстремно със силен вятър и обилни снеговалежи, които причиниха огромни щети и бедствено положение в много райони. В "България днес" описваме картината у нас, но не само от метеорологична гледна точка - ще чуете как..

публикувано на 27.11.23 в 19:00

Предстои повишаване на температурите

През нощта, облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и до сутринта на места в западните райони ще превали сняг. На места в низините и котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, в София - около минус..

публикувано на 27.11.23 в 17:42