Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъдещето на вятърната енергия у нас ще бъде обсъдено на кръгла маса

Снимка: Facebook / csdbg

“Разгръщане на потенциала за вятърна енергия на сушата в България” е темата на кръгла маса, която организира днес в София Центърът за изследване на демокрацията.  

На форума ще бъде представен анализ на бъдещия потенциал за развитие на вятърна енергия в България, разработен съвместно с Австрийския технологичен институт. 

Отключването на потенциала за вятърна енергия е в основата на европейската политика за постигане на климатична неутралност и преодоляването на рисковете пред енергийната сигурност. Макар и у нас развитието на сектора да буксува заради редица управленски и регулаторни дефицити, страната ни притежава огромен вятърен ресурс както на сушата, така и в Черно море, подчертават организаторите на кръглата маса. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01