Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Протестират работниците в най-големия български енергиен комплекс

Снимка: Радио Стара Загора

Миньори, енергетици и представители на синдикатите в ТЕЦ "Марица изток 2" и "Мини Марица изток"отказаха да разговарят със зам.-министъра на енергетиката по Териториалния план на Стара Загора. Те поискаха обсъждане на плана още месец, защото е бил публикуван едва на 27 септември. 

Протестът се проведе пред Културния център в Раднево, където трябваше да се проведе извънредна среща между лидери на синдикатите и представители на Министерствата на енергетиката и на регионалното развитие. "Не може за един ден да обсъждаме енергийната стратегия на България", каза регионалният председател на синдиката КНСБ Деян Дяков. 

Работещите не са съгласни с предложените последни Териториални планове. Смятат ги за неясни и настояват в плановете да се заложат конкретни мерки за разкриване на нови работни места в региона и да се удължи добивът на ток от въглища. 


Още от категорията

София подкрепя предложения от Еврокомисията регламент за ГМО храни и фуражи

На 11 декември в Брюксел министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство. На форумът ще се обсъжда искането на Еврокомисията за постигане на общ подход по Предложението за регламент..

публикувано на 10.12.23 в 14:19

Трима президенти откриха новата газова връзка между България и Сърбия

Променяме енергийната карта на Европа, интерконекторът е гаранция за диверсификация и сигурност, каза президентът Румен Радев на церемонията по откриването на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш.  "Газопроводът с България ще..

публикувано на 10.12.23 в 13:09

В сила е ново разписание на БДЖ

От 10 декември влиза в сила нов график за движение на пътническите влакове на БДЖ. Осигурен e нов директен бърз влак Свиленград - София – Свиленград, без да се налага прекачване в гарите. С един час по-късно ще тръгва теснолинейката..

публикувано на 10.12.23 в 10:00