Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Природа Фест" – празник, който насочва вниманието към градската екология

Снимка: forthenature.org

"Есента е време за събиране на посятото, за радост от постигнатото, за равносметка. Есента е този красив миг, в който природата дава своя най-пищен спектакъл – последен за сезона, преди да потъне в сън. Тази есен празнуваме красотата на природата и нуждата да я съхраним" – така звучи поканата за първия "Природа Фест" в Южния парк в София. В съботния ден, 30 септември, можем да се включим в наблюдение на птици из парка заедно с учени-орнитолози или в беседа и нагледни занимания по отношение на  влажните зони с фокус Драгоманско блато

Предвидени са и много занимания за най-малките, под надслов "Запознай се с дивите актьори на Източни Родопи“. Денят ще завърши с връчване на  Годишни награди за биоразнообразие и климат. Фестивалът е част от проекта "Природата няма глас, тя има нас", който цели да популяризира работата за съхраняване на природното богатство на страната ни, която вършат природозащитните организации, обединени в коалиция "За да остане природа в България".

Проектът "Природата няма глас, тя има нас" се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство със "Зелени Балкани" и с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по програмата "Фонд Активни граждани" – България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Българчета донесоха късмет за испанския отбор по футбол на UEFA EURO 2024

11 български деца бяха сред щастливците, получили необикновената възможност да са "талисмани“ на едни от най-големите футболни звезди в Европа. На 9 юли 10 момчета и момиче от България излязоха на терена на стадион "Алианц Арена“ в Мюнхен с футболистите от..

публикувано на 10.07.24 в 08:47

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20