Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Европейски проект подготвя бъдещи български кадри в автотранспорта

Снимка: ПГТ-София

Нови практически знания и културен обмен осигури на учениците на софийската Професионална гимназия по транспорт проектът "Успешни за утрешния ден", финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз и реализиран в Лайпциг, Германия. Целта на вече шестия им съвместен проект през последните години бе подобряване на професионалните компетенции чрез нови технологии в областта на автотранспортната техника. Едно от най-старите професионални училища в страната, основано през 1949 г., и до днес подготвя кадри в областта на автотранспорта. 
Според директора на гимназията инж. Валя Симеонова чрез подобни проекти се продължава приемствеността като се повишава качеството на предлаганото професионално обучение и нарастват шансовете на младите хора за успешна интеграция на пазара на труда. 
Участниците в образователния проект получиха Europass сертификати за мобилност.

Още от категорията

Атрактивни експонати в коледното изложение на музея

Атрактивни експонати в коледното изложение на музея "Земята и хората"

Минерал, който сменя цвета си и аметист са "звездите" на коледното изложение за минерали в Националния музей "Земята и хората" в София  който продължава и на 10 декември, предаде репортер на БГНЕС. Свои лични колекции с минерали, скъпоценни камъни и..

публикувано на 09.12.23 в 21:35

Разкъсана облачност до слънчево време на юг в неделя

В неделния ден, 10 декември, над България ще има разкъсана, средна и висока облачност. Над централните райони от страната и в Южна България - до предимно слънчево време. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 3° и 8°. В..

публикувано на 09.12.23 в 20:05

Базар на изкуствата и артистични ателиета в София

През почивните дни, 9 и 10 декември, творческата атмосфера и красотата си дават среща на Базара на изкуствата и творческите занаяти. Домакин е столичният Гранд хотел София, където посетителите не само ще могат да закупят красиви подаръци, но и сами да..

публикувано на 09.12.23 в 06:10